Тази година „Българската Коледа“ събра почти 2,4 млн. лв.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Благотворителната инициатива „Българската Коледа“ събра общо 2 397 920 лв. от началото на кампанията на 1 декември 2015 г. до 25 януари 2016 г.

Резултатите от тазгодишното издание, което се провежда за тринадесети пореден път под патронажа на президента, бяха представени от началника на кабинета на държавния глава Деяна Костадинова, в присъствието медиите, които съвместно с Администрацията на президента, са съорганизатори на кампанията, предаде агенция “Фокус”.  

„Това е най-успешната кампания от началото на мандата на президента Росен Плевнелиев, тъй като набраната сума е рекордна“, заяви Деяна Костадинова. Тя припомни, че фокусът на инициативата през 2015-2016 година е подкрепата на децата в критично здравословно състояние, нуждаещи се от реанимация и интензивно лечение.

Екипът на президента благодари на над 3 074 индивидуални дарители, сред които и 435 компании и организации, които досега са превели по банков път, чрез ПОС терминал или през системата еPay 1 650 773 лeвa. Около 54 процента от всички направени дарения са до 100 лева.

Даренията от 5000 лв. до 10 000 лв. и над 10 000 лв. са 2,2 процента от всички преводи и формират близо 55 на сто от събраната сума. „Всички дарения показват, че няма малка и голяма благотворителност – когато искаш да дариш, винаги намираш начин. Важен е жестът и желанието да бъдеш съпричастен с болката на другите“, каза началникът на кабинета на президента.

В полза на кампанията до този момент са изпратени 747 147 кратки съобщения на стойност 1 лв., като дарената сума от тях е общо 747 147 лв. Администрацията на президента изрази благодарност и към всички медийни партньори, които помагат за популяризирането на благотворителната кампания.

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email