МУ- Плевен посреща 100 студенти от Великобритания

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На 31 януари с парти за добре дошли МУ – Плевен и компанията представител на висшето училище в Обединеното кралство ще посрещнат над 100 новозаписани в университета чуждестранни студенти. Те вече пристигнаха в Плевен със своите родители, информират от пресцентъра на висшето училище.

Студентите ще започнат 6-годишен англоезичен курс на обучение по специалност „Медицина“ от 15 февруари.

За поредна година МУ- Плевен не само поддържа тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранни кандидат-студенти да изучават специалността, но и надхвърли очакванията, с рекорден прием от над 250 новозаписани студенти от чужбина.

Най-висок отново е делът на гражданите от Великобритания – близо 110, следвани от студенти от Индия (48), Германия (19), Испания (12) и Нигерия (9).

За първи път към потока от чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.

Специално за студентите от Великобритания и техните родители организаторите на събитието на 31 януари са предвидили 30-минутна програма от автентични народни песни и танци в изпълнение на Северняшкия ансамбъл. П

Преди това те ще бъдат приветствани от  проф. д-р Славчо Томов, ректор на университета и от управителите на компанията представител на висшето училище във Великобритания. Предвидена е и официална церемония на подновяване на договора с партньорите от Обединеното Кралство.

От началото на февруари, в рамките на две седмици, чуждестранните студенти, придружавани от служители и студенти на МУ- Плевен, ще участват в програма на адаптация.

Тя се състои от разговори с представители на агенции за недвижими имоти, на банкови и застрахователни институции, на служба „Миграция“, информационни турове в Университета и библиотеката, както и посещения на важни културно-исторически обекти в град Плевен – Регионален Исторически музей, Панорама „Плевенска Епопея 1877 г.“ и Галерия „Светлин Русев“.

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email