Проф. Пенка Переновска получава отличието Медик на годината

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Проф. Пенка Переновска е носител на голямата награда на вестник “Форум Медикус” – “Медик на годината”. Отличието ще бъде връчено на тържествена церемония на отбелязването на 70-та годишнина на вестника, съобщи БНР.

Проф. Переновска е педиатър-пулмолог, началник на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ “Александровска”. Получава отличието “Медик на годината” заради всеотдайната й работа при лечението на деца, обясни Дарина Стоева, главен редактор на “Форум Медикус”:

“В отличаването на лекаря търсим неговия обществен принос и ангажираност с процесите в здравеопазването, за които знаем, че в последните години са толкова бурни. Проф. Переновска е може би човекът, който знае най-много за детската бронхология, за всичко, което е свързано с дишането на децата. Помогнала е на хиляди деца. Изключително добър човек, лекар с главно “Л”.

Относно 70-та годишния юбилей на изданието Дарина Стоева каза:

Основните послания винаги са били безкрайно уважение към всички лекари и медицински специалисти, една добронамереност, да става българското здравеопазване все по-добро.”

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email