Пет ползи от това да използваш iPad в медицинската си практика

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Компактност. За мен това е най-добрата част и доста подценена полза в блоговете, които посещавам. Това означавa, че можеш да държиш екрана с една ръка, докато работиш по него с другата. Аз дори нямам големи ръце, и бих казала, че ми пасва точно, така че мога да си представя колко добре ще бъде за моите колеги мъже

Пасва на чантата ти! Много жени лекари са в постоянно търсене на перфектното съчетание между работна и лична чанта. Притежанието на обикновен ipad винаги е означавало закупуване на една от онези едри чанти или набутването му в дамската чанта, докато едва се побере. Мини е идеалният размер за средно голяма дамска чанта. Това означава, че можете да ходите напред назад от сутрин до вечер, без да носите “работната торба” към ресторанта. А за мъжете, винаги можете да си вземете мъжка чанта, или т. нар. “murse”, която този сезон ще е голям писък на модата.

Ще го носиш все по-често: след като установихме, че е лесно да бъде пренасян, ipad има и друго предимство – няма да се окажете в ситуация без достъп до елекронните здравни досиета или електронните директории. Ще бъдеш по-улеснен да показваш на своите пациенти ехните рентгенови снимки или да проверяваш някаква информация.

Ще създаваш нови приятелства: буквално на минутата, в която извадих своя мини ipad, всички – сестри, социални работници, лекари, студенти и пациенти имаха проявиха интерес – мини завист, както някои от студентите го нарекоха. ipad е повод за започване на разговор, и може да подобри колегиалността и екипната работа. Когато имах работа на етаж, на който по принцип не работя (прекалено много пациенти), се срещнах със сестра, която ме попита за минито, а на следващия ден тя ни се притече на помощ, когато се опитвахме да разчетем кога точно е давано лекарството на пациент и да установим потенциална нова алергия

По-дискретен е за употреба при конференции (веднъж щом всички престанат да зяпат): минито е по-малък и по-дискретен, когато трябва да отвориш страница или да прегледаш лабораторни реузлтати, докато присъстваш на конференция, а и лесно можеш да го пъхнеш в чантата си.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email