В МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица ще се правят лапароскопски операции

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Съвсем скоро в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица ще започнат да се правят лапароскопски операции, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Иван Иванов.

„Здравното заведение има клинична пътека за това. Предстои да сключим договор с двама колеги от Университетската болница в Плевен, които са с богат опит в лапароскопската хирургия. Те ще идват по определен график в Горна Оряховица и ще работят заедно с нашите колеги. Основно ще се работи лапароскопска холицистектомия – безкръвна операция на жлъчката”, обясни д-р Иванов.

“Това отдавна е световна тенденция, която все повече се практикува и в България. За да могат и нашите пациенти да се лекуват тук, започваме и ние да го практикуваме”, коментира още д-р Иванов.

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email