Лекари от МБАЛ- Бургас спасиха пациентка с 8-килограмов тумор

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Гинеколози извършиха животоспасяваща операция на жена с над 8-килограмов тумор на яйчниците. Пациентката се възстановява и в момента е в добро състояние, съобщават от МБАЛ- Бургас. 

Интервенцията е била извършена по спешност, тъй като масата на тумора била над 8 килограма, а диаметърът му надхвърлял 40 сантиметра. Пациентката постъпила в Отделението по гинекология миналия петък със силни болки и огромна формация в коремната област, притискаща вътрешните органи.

По време на операцията образованието бил премахнато много внимателно, без нарушаване на целостта му.

„Това е много важно, защото ако се спука, а впоследствие се установи злокачествен процес, това може да доведе до разсейки в корема и да влоши прогнозата”, обясни началникът на отделението д-р Радослав Горанов.

Срастванията допълнително усложнили интервенцията, но екипът гинеколози се справил перфектно.Пациентката е в стабилно общо състояние и се възстановява под грижите на персонала на Отделението по гинекология.

Факт е, че за да се образува формация с такава маса е нужно дълго време и затова д-р Горанов отправя съвет към всички жени да посещават своя гинеколог поне веднъж годишно, защото понякога дори един пропуснат преглед може да доведе до сериозни последици.

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email