Д-р Петър Москов: Здравната карта вече е изготвена

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Готови сме на експертно ниво с изготвянето на Националната здравна карта, каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

Той съобщи новината по време на сключване на договори за финансиране със средства от фонд „Солидарност“ на дейности за възстановяване на инфраструктура, засегната от бедствията през периода 30 януари – 4 февруари 2015 година, предаде aгенция „Фокус”.

„Във вторник насрочихме заседанието по Националния съвет по здравна карта, където това да бъде валидирано. На експертно ниво разговорите са завършили на във всичките 6 региона на планиране на България. Следващата седмица влиза на публично обсъждане”, обясни д-р Москов и добави, че това ще подобри работата на Спешната помощ, болничната и доболничната такава.

Относно пръстовите идентификатори, министър Москов поясни, че в момента има обществена поръчка за софтуера:

В началото на април ние ще имаме готов този софтуер. През пролетта ние ще имаме готовата софтуерна система за персонален идентификатор, която отключва в хода на годината всеки един български гражданин да може да получи електронизацията на здравеопазването-електронното досие, рецепта и направление”.

Той каза още, че бежанският поток не е отминал и епидемиологичните опасностите свързани с този него остават.

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email