Д-р Николай Болтаджиев ще оглави Сдружението на частните болници

Д-р Николай Болтаджиев, собственик и директор на МБАЛ „Св. Богородица” бе избран за председател от Управителния съвет на Сдружението на частните болници. Той заема поста след като директорът на МБАЛ „Токуда” д-р Явор Дренски подаде оставка и официално ще встъпи в длъжност след месец, след като решението бъде потвърдено и от Общото събрание на сдружението.

Д-р Болтаджиев е специалист по съдова и артроскопска хирургия, присъствал е на обучителни курсове по системи и организация на здравеопазването в Париж и по управление на болниците в Националния университет в Рен, Франция. Работил е в няколко реномирани хирургични клиники във Франция и в Швейцария.

Кариерата си на хирург у нас е започнал във Военна болница – Русе, по-късно е работил като научен сътрудник в Секцията по травматология в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”. Има 50 научни публикации в специализирани издания у нас и в чужбина, хоноруван преподавател е по здравен мениджмънт и болнично управление към Европейския колеж по икономика и управление.

Номиниран е от Американския биографичен институт за един от 500 лидера на влияние в областта на медицината, носител на званието „Мъж на годината“ за 1996 и 2011 г. Д-р Болтаджиев е вписан в изданието „Кой-Кой е“ на Университета в Кембридж. За постиженията си е носител на Почетния медал на гр. Кармо – Франция. 

Д-р Болтаджиев е активен общественик и почетен член на Ротари Клуб – София и негов президент през периода 2001-2002. Оглавиява Международния ротариански комитет „Франция- България” – българска секция.

Носител е и на най-високото отличие на ротарианскато движение – медала “Пол Харис” на Ротари Интернешънъл.

Заместник- председател на Сдружението за развитие на българското здравеопазване, член на Управителният съвет на Гражданска инициатива „Справедливост” и на Центъра за защита правата в здравеопазването.

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email