FUJIFILM VisualSonics получи одобрение за новия си ехограф

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

FUJIFILM VisualSonics, част от FUJIFILM SonoSite получи СЕ марка за апарата Vevo MD, наречен от компанията “първата в света ултрависокочестотна ултразвукова система (Ultra High Frequency UHF) за клинично приложение.

Новото при Vevo MD е, че трансдюсерите му работят с честота до 70 MHz, докато обикновения ултразвук, използван в клиничната практика, функционира при честота 15MHz.

От по-високата честота следва и по-добрата разделителна сподобност, но и по-малката дълбочина на проникване на вълните. Ето защо Vevo MD е подходящ за откриване и визуализация на малки обекти в тялото като нерви, подкожни кръвоносни съдове, самата кожа, както и интраоперативно би спомогнал за избягване на травматизирането на нежни тъкани.  

UHF ехографът възпроизвежда изображения с резолюция до 30 микрометра, което може да даде възможност на лекарите да откиват находки, които преди това не са били забелязани поради лошо качество на изображението.

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email