Обновяват Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ- Бургас

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Започна ремонтът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ- Бургас. Оттам годишно преминават над 3500 пациенти в критично състояние. Отделението е с най-високото ниво на компетентност – трето, и е клинична база за обучение на студенти и специализанти.

В момента се извършва обновяване на едно от крилата, където има реанимационна зала, лекарски и сестрински кабинети.  След ремонта крилото ще има нов покрив, подови и стенни настилки, вентилационна система.

Залата ще бъде оборудвана  с 8 нови интензивни легла, които болницата купи миналата година. Леглата са с автоматично управление и функции срещу случайни движения.

Средствата идват от инвестиционната програма на МБАЛ Бургас. Крайната цел е постепенно да бъде обновено цялото Отделение по анестезиология и интензивно лечение.  

Миналата година тук бяха инсталирани шест нови анестезиологични станции, както и единна информационна система, която следи показателите на всички болни на един монитор. Част от апаратурата е закупена със собствени средства.

Преди година, след решение на Съвета на директорите, МБАЛ- Бургас инвестира над половин милион лева в оборудване за различните звена на лечебното заведение.

___________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с в

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email