Ще бъде обсъдено тежкото финансово състояние на МБАЛ- Ловеч

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На извънредно заседание на комисията по здравеопазване към Общинския съвет в Ловеч ще бъде обсъдено тежкото финансово състояние на болницата в града, съобщават от БНР.

На срещата, организирана от д-р Лидия Несторова, председателя на комисията по здравеопазване, ще бъде разгледан доклад за състоянието на лечебното заведение, предоставен от Съвета на директорите и прокуриста на болницата, за изпълнението на оздравителната програма, както и за финансовото й състояние.

Ще бъдат обсъдени и споразуменията за разсрочване на задълженията на болницата към доставчиците на лекарства, консумативи и услуги. Комисията ще бъде запозната и със мнението на МЗ по повод ефективността на оздравителната програма, изготвена от ръководството на болницата.

Лечебното заведение има натрупани стари задължения от около 3 милиона лева и запорирани сметки. В края на миналата година то получи допълнително малко над половин милион лева от правителството за капиталови разходи.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email