Само за два дни 54 пациенти са минали през два от спешните кабинети на МБАЛ – Русе

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Общо 54 пациенти са преминали през два от кабинетите на Спешно отделение на МБАЛ-Русе от 16.01. (събота) до 07:30ч. днес, 18.01. (понеделник).

Травматологичния кабинет са посетили общо 22 пациенти, половината от които с травми и оплаквания вследствие на влошените метеорологични условия през почивните дни. 5 от случаите са пациенти с травми на долен крайник и 3 – със счупвания на долен крайник. Други 3 от случаите са с фрактури на горен крайник. 2 са хоспитализирани, а на останалите е назначено домашно лечение.

32 са преминалите през хирургичния кабинет на Спешно отделение, 7 от които са пострадали заради лошото време. От тях 2 са случаите вследствие на пътно-транспортни произшествия. Един от пострадалите е настанен за болнично лечение, а другият е постъпил с черепно-мозъчна травма. 3 от пациентите са настанени в неврохирургията с фрактура на главата. 2 са случаите, възникнали след падане – 1 със счупване на носа и 1 дете с контузия на носа.

За днешния ден до 10:30 ч. е постъпила само 1 жена с фрактура на горен крайник, но се очаква бройката на пострадалите да се увеличи по-късно през деня поради усложнените зимни условия и трудното придвижване по улиците на града.

Лекарите напомнят при лоши метеорологични условия да бъдем внимателни и по възможност да излизаме само при необходимост.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email