Касата е спестила 10 млн. лв. след въвеждането на четците за лични карти

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

НЗОК е спестила 10 млн. лв. след въвеждането на електроните четци за лични карти, каза Тома Томов от Надзорния съвет на НЗОК, на пресконференция на тема: „НЗОК през 2015 г. и предстоящото през 2016 г.“, съобщи „Фокус”.

Той заяви, че системата за личните карти, която беше създадена, е регистратор и дава възможност на хората от контрола да го осъществят:

„Системата не превентира някой да бъде хоспитализиран. Тя регистрира това събитие, правят се контролите в система и излизат дали са дублирани”, обясни той.

По думите му, идеята за четците за лични карти е била предложена преди 3-4 години като част от пакет от мерки гласувани от МС, които е трябвало да доведат до намаляване на средствата за разходите от доболнична помощ.

Във връзка с въвеждането на системата за пръстови отпечатъци, Григор Димитров, член на Надзорния съвет на НЗОК, заяви, че все още не разполагат с пълните данни.

„Надзорният съвет има големи проблеми с финансирането. Ще се опитаме на базата на опита за онкологията, за хемодиализа и др. да създадем лимити за помощ”, заяви Димитров.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email