Електронна таблетка засича химичния състав на газовете в ГИТ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Изследователи от университета RMIT в Австралия са разработили електронна таблетка, разпознаваща химическият състав на газовете в гастроинтестиналния тракт, съобщава Medgadget.

Оттам информацията се предава на външен приемник. До момента устройството е било тествано върху прасета, подложени на различни видове диета, за да се види до каква степен таблетката разпознава последствията от храненето с различни количества фибри. 

Тъй като може да се открие в кой отдел на ГИТ се намира устройството, засечените газове могат да бъдат оценени и да се разбере повече за средата в чревния лумен. Това е новост, тъй като все още не се знае достатъчно за процесите, осъществяващи се вътре в храносмилателната система и таблетката може да отговори на тези въпроси. 

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email