Най-странните неща, казани от пациенти

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit
Наскоро публикувахме статия за най-изненадващите лекарски бисери. Истината е, че отношенията лекар- пациент са двустранни и, било то поради незнание или притеснение, пациентите също правят причудливи изказвания. Ето защо подбрахме най-големите изненади, които болният е поднасял на своя лекар по време на преглед:
 
1. Възрастна жена влиза в кабинета ми за гинекологичен преглед, след което казва:- Идвам за преглед на компютъра, на видеозоната, де…
2. Аз съм очен лекар и един ден в кабинета ми влиза младо момиче с бебе на ръце. Аз я попитах дали прегледът е за нея или за бебето, а тя ми отговори:- Не, не, за мъжа ми идвам. Каза да ви предам, че вижда малко размазано и на 20 метра трудно чете табелите. Дали може да се изчисли диоптъра?
 
 
3. Пациентка идва за преглед с опакване за сърбеж при интимните части. Не разбира как е станало, защото от години е само с един партньор, след което споделя „Приятелят ми е много внимателен и държи на хигиената. Използваме презервативи и всеки път ги мие със сапун, за да са чисти при следващото ползване“
 
 
4. Разговор пред лекарския кабинет:- Докторът ми изписа едни лекарства, обаче не ми помагат, за това пак идвам.- Какви лекарства?- АНАЛгин… знаеш тези, дето не се пият през устата, ама не помагат.
 
 
5. Млада двойка влиза в кабинета ми видимо притеснена. Казват ми, че не разбират как е възможно жената да забременее, след като са се пазили с хапчета по много точно предписание. Преди да започнем прегледа, мъжът ме извика пред кабинета, за да ми каже „Жена има има проблеми със стомаха и за това аз пиех хапчетата, но бях много стриктен и не знам как е станало“
6. Гинеколог съм и при мен влиза млад мъж, който изглежда доста притеснен, а и аз не разбирам какво прави при мен. Попитах го и получих следния отговор:- Приятелката ми се притеснява да дойде, а има оплаквания… има ли как да ме питате мен, аз всичко й знам.
 
 
7. Аз съм личен лекар и непрекъснато попадам в комични ситуации. Последният куриозен разговор, за който си спомням е следният:- Докторке, идвам с въпрос и искам да ми отговорите честно.- Добре – подканям я аз – кажете.- Идвал ли е мъжът ми при вас да се оплаква от сърбежи или някакви други такива неща?- Сърбежи къде?- Е… там долу.- Вижте, не мога да споделям информация за други пациенти, против лекарската етика е. Но тъй като не съм вижала съпруга ви с години, не ми пречи да ви кажа, че не е идвал.- Добре, ама ако дойде, кажете му да не се връща изобщо вкъщи и да си стои при онази, при която ходи през вечер и му е лепнала тия гадости. Да не се прибира му кажете! 
 
 
8. Медицинска сестра съм и виждам какво ли не. Веднъж идва възрастен мъж при мен с превръзка на ръката и ме пита какво трябва да пие, за да му зарасне рана от изгаряне. Аз му отвръщам, че тя трябва да се третира локално, за да оздравее, а той ми казва:- Ти не ме учи. Аз съм си взел от аптеката 3 вида лекарства и си се лекувам вече втори месец.
 
 
 9. – Докторе, връщам ви животинчетата, дето ми изписахте (Анималс – бел.ред.), защото пише да не се дават на децата. (СЪХРАНЯВАЙТЕ НА МЕСТА НЕДОСТЪПНИ ЗА ДЕЦА! – бел.ред.)
 
 
10. – Имам проблеми със съня и не мога да заспя дълго време, може ли да ми предпишете някакъв успокояващ мехлем или нещо за стомаха?
 
 
11. Девствено момиче идва на профилактичен преглед. Пита ме как ще протече прегледа, а аз й обяснявам, че няма как да я прегледам по друг начин, освен с ехограф. Очевидно притеснена задава следния въпрос:- Една приятелка ми каза, че боли и че след такъв преглед вече не си девствена, така ли е?
 
 
12. Зъболекар съм и куриозните случки при мен не са толкова много, но си спомням една, която скоро няма да забравя. Идва при мен пациент с болки в зъба и аз го разпитвам какво е станало:- Нищо особено, падна ми една пломба миналата седмица и сега зъбът ме боли много.- Защо не дойдохте по-рано?- А, аз я запълних с малко чист пластелин, за да не влиза мърсотия, ама защо ме боли не знам. Нямаше и да дойда иначе.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 
 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email