Общ проект на Смолян и Ксанти цели осигуряване на реанимобили за отдалечените населени места

Съвместен проект ще подготвят Ксанти и Смолян за закупуване на реанимационни санитарни автомобили, които ще бъдат в помощ на отдалечените села без лекари. Това стана ясно днес на среща между кмета Николай Мелемов и колегата му Хараламбос Димархопулос, информираха от пресцентъра на Община Смолян.

На срещата присъстваше директорът на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров” д-р Марин Даракчиев, който поддържа контакти с болницата в Ксанти. Пречки, породени от недостиг на лекари по селата имат и в Гърция.

Реанимобилите ще разполагат с медицинска апаратура и на място ще бъдат вземани кръвни изследвания, измерване на кръвно налягане и други дейности, които да бъдат в помощ и грижа на хората в селата. След като бъдат направени изследванията в Смолян, хората ще получават и обратна информация за резултатите.

Предвижда се да се кандидатства общо за четири реанимобила, по два за двете страни.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email