МУ- Пловдив вече разполага с апарат функционално магнитно-резонансно изобразяване

МУ- Пловдив вече разполага с единствения у нас апарат за функционално магнитно-резонансно изобразяване, помагащ при диагностиката на мозъчен инсулт, Алцхаймер и Паркинсонова болест, съобщиха от университета.

Новият апарат е необходим за ранната диагностика на неврологични заболявания, както и за предоперативна и следоперативната им оценка. Освен това се използва иза оптимизацията на лечението и на избора на медикаменти в психиатрията, споделя професора по психология Дроздстой Стоянов.

Университетът в Лозана, Швейцария, сътрудничи при обучението на персонала за работа с модерната техника, уточняват от университета. Целта е тя, да бъде вградена по-ползотворно в клиничната практика у нас.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email