МОБАЛ “Стефан Черкезов” продава недостроен хирургичен блок

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Областната болница във Велико Търново подготвя за продажба недостроен 8-етажен хирургичен блок, същесвтуващ от 30г., пише в. “Труд”. Заради сделката на сградата, е насрочено Общо събрание на дружеството. Теренът е с площ 18,907 дка.Върху него се намира и планираната за болница недовършена сграда.

Намеренията на ръководството на лечебното заведение са със средствата от продажбата да се вдигне нова сграда и на едно място да се съберат базите на нова и стара болница. В момента те са на разстояние от около 3 км и ежегодно загубите от транспорта и логистиката между двете звена надхвърлят 600 000 лв.

За сбирката на акционерите на дружеството на 19 януари са предвидени две точки в дневния ред- продажбата на недовършения хирургически блок, както и на терен от 1,4 дка, на който се намира паровата централа на болницата.

По сделката трябва да се произнесат и представителите на всички общини в региона, които също са акционери с минимални дялове. Мажоритарният собственик на болницата е държавата с 51 на сто.

Междувременно в града се заговори, че предстоящото решение е само първата стъпка, като до окончателното реализиране на сделките за двата пустеещи имота има още доста процедури.

Една от най-важните е решение на Министерски съвет за изваждане на обекта от забранителния списък за приватизация, в който попадат болниците. 

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email