Младшите лекари във Великобритания протестират

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Шефове на здравната каса в Обединеното кралство-NHS, опитаха да осуетят протеста на младшите лекари и специализантите в британските лечебни заведения, като ги заставят да се върнат по работните си места заради „сериозни инциденти”, информира в. “Дневник”.

Въпреки това от медицинския синдикат на BMA насърчиха медиците да продължат стачката, която прерастна в най-големият протест от 40 години насам.

Шефовете на някои регионални подразделения на NHS обявиха, че има прекалено много пациенти, с които трябва да се занимаят лекарите, в опит да прекратят стачката.

Хиляди болни се оплакаха, че лечението им е било забавено или отложено, защото специализантите са излезли на 24-часов протест. В отложените процедури се включват планирани операции, прегледи и изследвания.

Това е първата от двете планирани стачки през идните седмици. Лекарите изразяват несъгласир с резултатите от преговорите между профсъюза BMA и правителството относно заплащането на дежурствата през почивните дни, кариерното развитие и претоварването.

Болничните консултанти, общопрактикуващите и другият болничен персонал, включително медицинските сестри и акушерките, спазиха работните си графици.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email