Д-р Г. Кръстев: Всички работещи с НЗОК болници трупат задължения

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Всички болници, които работят с НЗОК, било то държавни или общински, трупат задължения, а частните покриват кредити, заяви пред агенция “Фокус” д-р Георги Кръстев, председател на клона на БЛС в Пловдив.

“За нашата област това са най-бутиковите болници – Военно-медицинска и Университетска. Това са болници, които работят по спешност, нямат право да връщат нито един пациент, затова за тях тази ситуация е нормална”, смята д-р Кръстев и допълни:

“Тези болници, които са на определени счетоводни печалби, те също имат неразплатени задължения.”

Д-р Кръстев в Пловдив обясни още, че по отношение на проблемите в ТЕЛК, заради което имаше заплаха от масови оставки на специалисти, вече са предприети стъпки за промяна в чл. 110. Лекарите имат уверението, че Комисията по здравеопазване и Бюджетната комисия в парламента ще работят за промяната на спорния член и затова остават на постовете си.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email