315 млади медици от МУ-София ще положат Хипократовата клетва

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На 14 януари, четвъртък, от 10.00ч., в Зала 1 на НДК ще се състои тържествена церемония по случай завършването на Випуск 2015 на Медицинския факултет- София.

315 лекари ще положат Хипократовата клетва в присъствието на техните близки, ръководството на Медицинския университет, представители на държавните институции и др.

Випускът е с 62-ма души повече в сравнение с предходния. Петима са пълните отличници: д-р Кирил Лъчезаров Сурчев, д-р Цветан Владимиров Гатев, д-р Мартин Гошев Мартинов, д-р Александър Николаев Голомехов, д-р Георги Маргаритов Иванов.

Те ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ”.

Тази година дипломи ще получат и 97 млади лекари от Гърция, Турция, Израел, Сирия, САЩ, Молдова и Кипър.

75% от завършилите смятат, че ще се реализират  по-добре в чужбина, сочат резултатите от направено проучване за нагласите във випуска, което ще бъде представено на събитието.

Випуск 2015 ще подари „Пламък на човечността” на своите колеги от първи курс. Идеята е статуетката да се предава между поколенията млади лекари с посланието да пазят човечността в професията.

Музикален домакин на събитието ще бъде трио „Тенорите”.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email