ЕС ще предостави подкрепа на страната ни за посрещане на здравните нужди на мигрантите

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

България е сред държавите от Евопейския съюз, включена в програма за посрещане на здравните нужди на мигрантите, съобщи Европейската комисия, цитирана от БТА.

Предвижда се начинанието да бъде финансирано с близо 540 милиона евро от бюджета на ЕС.

Общата цел на програмата е държавите, поставени под голям миграционен натиск, да бъдат подпомогнати в предоставянето на здравни грижи на мигрантите, да им съставят медицински картони с история на заболяванията, както и езиково и професионално обучение за медицинските работници.

С днешното си решение ЕК отпуска общо 5,6 милиона евро за четири програми в областта на здравеопазването на мигрантите в ЕС. Отбелязва се, че комисията е в готовност да подкрепи още проекти в тази област.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email