Доц. Тодор Черкезов: Всеки четвърти медик в МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски” е млад специалист

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Всеки четвърти медик в МБАЛ ”Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали е млад специалист. По този показател лечебното заведение е сред водещите у нас, заяви изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” доц. д-р Тодор Черкезов, пише в. “Стандарт”.

Според него тази позитивна тенденция е от една-две години и е в резултат на направените промени в Наредбата за специализация. Общо 30 са младите лекари в областната болница. Част от тях са в спешното отделение, други в кардиологично и очно, както и в отделение по образна диагностика, а с младите медици е сключен договор за работа и в сектор хирургия, в интензивно и в детско отделение.

В момента има свободни позиции за ендокринолог, за лекар за отделението по уши, нос и гърло, търси се още един специалист за кардиологично отделение.

Д-р Тодор Черкезов се надява, че след приключване на специализацията, младите колеги няма да напуснат, а ще предпочетат да работят в Кърджалийско. Както и в други региони на страната, така и областта изпитва от години глад за специалисти.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email