Нараства интересът към хипербарната терапия

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Има интерес към хипербарната терапия, заяви пред „Фокус” полковник доц. Ивайло Въжаров, началник на МБАЛ – Варна към Военномедицинска Академия. В лечебното заведение функционира барокамера, която намира приложение не само за терапия на множество заболявания, но и за лечение на водолазни инциденти.

Хипербарният център е създаден през 90-те години в болницата, с цел да обслужва основно Военноморските сили като освен това се използва за тренировки на водолази от флота, за пострадали водолази и лечение на пациенти.

Провежда се и лечение на баротравма, както и при някой други заболявания, допълни доц. Ивайло Въжаров. С времето е установено, че барокамерата има добър ефект при редица заболявания, като диабетно стъпало, токсикохимични отравяния и изгаряния, особено с въглероден окис, уточни още той., и добави, че хипербарното кислородно лечение е ефективно и при анаеробни инфекции.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email