Пациентска организация предлага болниците да имат фонд за покриване на лекарски грешки

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Всяко лечебно заведение да учреди фонд, в който да се натрупват средства, които да бъдат разходвани при осъдителна присъда за лекарска грешка. Това предлага да залегне в бъдещ Закон за пациента Петко Кенанов, който е начело на най-голямата пациентска организация у нас “Конфедерация защита на здравето”, пише в. “24 часа”.

Приемането на такъв закон е крайно належащо, уточни Кенанов в Хасково във вторник. Проект за нормативна база бил обсъждан в 3 парламента, но така и не стигнал до пленарна зала.

Лекарите и лечебните заведения в България са със статут на търговци и търговски дружества и по същата логика пациентите са потребители, който трябва да бъдат защитени, обясни шефът на пациентската организация.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email