В УМБАЛ “Александровска” ще се проведат безплатни прегледи на хипертоници

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Безплатни прегледи на хипертоници ще правят кардиолозите на 11, 12, 13, 18 и 19 януари, съобщиха от УМБАЛ “Александровска”.

Прегледите се правят превантивно поради увеличените случаи на повишено кръвно налягане в резултат на рязкото захлаждане на времето след необичайно топлата до неотдавна зима.

Специалистите ще консултират хората с високо кръвно от 14.30 до 18.30 часа в приемния кабинет на клиниката, като пациентите няма да имат нужда от направления.

Освен клиничен преглед и ЕКГ, на пациенти с трудно контролирана артериална хипертония ще се прави и холтер – мониториране със запис на сърдечната дейност за период от 24 часа.

Артериалната хипертония става все по-сериозен медицински, социален и икономически проблем у нас и по света, и засяга все повече млади хора, включително и деца, посочиха от болницата. Тя често е причина за сърдечно-съдови усложнения, мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт, сърдечна и бъбречна недостатъчност, уточниха специалистите от УМБАЛ “Александровска”.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email