Нова електронна услуга позволява да се прави справка за цената на лекарствата

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Още от този месец всеки ще може да прави справка за цената на лекарствата чрез мобилния си телефон чрез нова електронна услуга, предаде бТВ.

Новите електронни регистри на Съвета по цени и реимбурсация на лекарствата ще бъдат достъпни от средата на месеца. Цената на медикаментите ще можем да проверяваме и като изпратим SMS.

Електронните регистри ще са достъпни за всеки, който има интернет. Например при въвеждане на името и лекарствената форма, например, ще получим разбивка за цената, поема ли се от НЗОК и ако да – колко трябва да бъде доплатено в аптеката.

Ако лекарството е по здравна каса, то най-евтиното в съответната група, ще бъде оцветено в специален цвят. Така хората ще се ориентират лесно и ако пият по-скъп вариант или доплащането се е увеличило, ще могат да поискат от лекаря да замени лекарството с по-евтино.

Целият проект е за около половин милион лева.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email