Д-р Д. Дечев: Няма достатъчен финансов ресурс за индивидуалните пакети за всеки хронично болен

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Няма финансов ресурс за индивидуалните пакети, на които всеки един хронично болен ще има право, твърди в интервю за Агенция „Фокус” д-р Дечо Дечев, бивш директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски” – София по повод промените в наредбата за профилактичните прегледи и диспансеризацията.

Според него е много важно как ще се прилага наредбата:

„Ако ме питате в посока на това за така наречените индивидуални пакети, на които всеки един хронично болен ще има право, тъй като чисто като намерение е позитивно. Мисля, че зад него няма достатъчно финансов ресурс”, обясни д-р Дечев и добави:

„Фактът, че бюджетът за извънболничната помощ не е повишен спрямо този ,който беше в предходната 2015 г., показва, че не трябва да очаквате някакви реални промени в областта на извънболничната помощ”, заяви той.  

Д-р Дечев поясни, че няма да има финансиране за тях. „Всичко е само думи”, заключи той.

____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email