Дискусия “ОЧИ В ОЧИ” за промените, проблемите и перспективите на младите лекари, зъболекари и студенти по медицина

ochi v ochiАсоциация за развитие на медицинската общност – АРМО и Асоциацията на студентите медици в България – София, организират дискусия: ОЧИ В ОЧИ с промени, проблеми и перспективи за младите лекари, зъболекари и студенти по медицина, която ще се проведе на 16 юни от 12.00 ч. до 15.00 ч. в Хотел Кристал Палас. В събитието участие ще вземе Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.

Основна тема ще бъде представяне на анкета за бъдещето на младите лекари в България Промени, позитиви и проблеми пред младите лекари в контекста на Новата наредба за специализации в системата на здравеопазване (Наредба N1). (Анкетата е проведена в периода март- май 2015 г. сред 1000 български студенти по медицина и специализанти).

Акценти:
– Трудностите пред новозавършилите лекари;
– Завареното положение при новата наредба;
– Мотивация и перспективата в България или емиграция в чужбина?
– Качество на обучение в България.

П Р О Г Р А М А

12:00- 12:20 Регистрация-кафе-пауза
12:20- 12:30 Откриване на дискусия Очи в Очи-Елена Цонева-Папуджиева Асоциран член на АРМО, ПР експерт
Обща снимка Д-р Москов
12:30- 12:45 Д-р Радислав Наков и д-р Деян Попов, председатели на Асоциация за развитие на медицинската общност – АРМО и специализанти – Представяне на анкета за бъдещето на младите лекари в България. Промени, позитиви и проблеми пред младите лекари в контекста на Новата наредба за специализации в системата на здравеопазване (Наредба N1).
12:45- 13:00 Д-р Петър Москов- За здравната реформа и младите лекари
13:00-13:10 Дияна Бележанска, председател на Асоциацията на студентите медици в България – София – Има ли бъдеще за медиците в България? – погледа на студента по медицина.
13:10- 13:25 Проф. Евгения Христакиева е ръководител на Клиниката по дерматология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора- и д-р Росица Лавчева, докторант по дерматология и венерология- Затворените очи за пациентите: Как липсата на лекари се отразява върху пациентите, има ли приемственост между доказаните имена и младите професионалисти?
13:25- 13:35 Д-р Иван Поляков, новозавършил млад лекар – С какви трудности се среща днес един новозавършил лекар?
13:35-13:45 Д-р Радина Цекова, специализант по лицево-челюстна хирургия – Каква е мотивацията за емигриране на българските медици?
13:45-13:55 Проф. Асен Гудев, председател на Съюза на българските медицински специалисти – Качеството на обучение по време на специализация. Къде сме ние спрямо другите страни членки на Европейския съюз?
13:55 – 14:05 Д-р Иван Лютаков, специализант по гастроентерология – С какъв поглед гледат специализантите „заварено положение“ на новата наредба?
14:05 – 14:15 Д-р Тодор Попов, специализант по УНГ болести – На крачка пред придобиване на специалност – а сега накъде?
14:15 – 14:25 Д-р Стоян Казаков, специализант по орална хирургия – Какви са перспективите за реализация и кариерно развитие на денталните медици в България?
14:25 – 15:00 Дискусия
15:00 Край

На дискусията ще има официални представители на:
Национална здравноосигурителна каса, Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Алианс на българските акушерки, Съюз на българските медицински специалисти, Асоциация на университетските болници в България, Национално сдружение на частните болници в България, Национално сдружение на областните болници, Сдружение на общинските болници в България, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, Българска генерична фармацевтична асоциация.

Всички медици и студенти са поканени да присъстват на събитието. Всеки ще има възможност да участва в дискусията и да задава въпроси на лекторите и гостите.

Медийни партньори: PR Care, Medical News, medical book