Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Общинския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщават от Столична община.

По данни на директора на Столичната Регионална здравна инспекция д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

По време на заседанието са обсъдени конкретните дейности, които се пред приемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването.

От 10 юли забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места. От днес съвместни екипи на СДВР, РЗИ – София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.