Международният ден на хората с наследствен ангиоедем ще се отбележи в социалните мрежи

„Заедно за по-добър живот” е мотото, с което Асоциация НАЕ ще отбележи Международния ден на хората с рядката диагноза наследствен ангиоедем на 16 май 2020 г. Тази година бе предизвикателство и за семействата с  диагноза, предвид създалата се обстановка в България и в света заради пандемията с коронавируса. Поради тази причина, организацията ще отбележи Международния ден в социалните мрежи с подкрепящи снимки с  медици, пациенти и приятели.

Асоциация НАЕ посвещава отбелязването на този важен световен информационен ден на лекарите и изказва своите благодарности за подкрепата им през всичките тези години.

Вече дванадесет години организацията не спира информационните си дейности и увеличава своите привърженици за каузата.

Ако вие или ваш близък страдате от периодични отоци по тялото без установена причина и неповлияващи се от противоалергична терапия е възможно да страдате от придобит или наследствен ангиоедем. Асоциация НАЕ ще ви помогне за да получите бързо диагностициране, при правилните специалисти и получаване на адекватно  лечение. Въпреки, че диагнозата нарушава качеството на живот на болните и им създава физически и психически дискомфорт, заедно проблемите могат да се преодоляват.