Частните болници се подготвят да поемат пациенти с COVID-19

Частните болници вече заявиха, че могат да се включат в битката с коронавируса. След запълване на отделенията в държавните болници, се предполага, че пациентите с коронавирус ще се разпределят в частните. Според новите препоръки на Оперативния щаб и те, както останалите болници в страната, трябва да се подготвят с отделения за посрещане на заразени.

В една от софийските частни болници вече са готови не с едно, а с две отделения. Те ще бъдат отделени от останалите пациенти. По-строгите мерки заради коронавируса в тази болница вече са факт. От дни са изолирани и специални отделения за болните с COVID-19. През отделни входове.

В зависимост от симптомите, те ще се пренасочват в отделни крила на сградата. Пациентите с тежка форма на COVID-19 ще се транспортират през асансьор, след което те ще бъдат настаняване в специалната зала за интензивно лечение.

В другата част на болницата близо 80 от леглата са предвидени за пациенти, които се възстановяват от вируса или са с по-леки симптоми. Предизвикателство обаче може да се окаже лиспата на екипировка.

Частните болници в страната са 130. До този момент няма данни някоя от тях да е отказала да се включи в борбата с пандемията.

Източник: bTV