Хемороидите – нова водеща рубрика на Medical News

Medical News обръща внимание на нова водеща тема – хемороидите.В нея ще се публикуват редица статии за съвременната диагностика и лечение на пациентите със хемроидална болест.

Всички материали в рубриката Хемороиди са написани и/или редактирани от лекари с опит в областта, като част от статиите са предназначени основно за общата публика, а други – за медицински специалисти.

Целта на темата е да се обърне по-голямо внимание на точната диагностика и лечение на хемороидите от страна на общопрактикуващите лекари и гастроентеролозите в страната, както и да се подобри комуникацията между медиците и пациентите с това заболяване.

Проектът се осъществява с любезната подкрепа на Репахерб (Егис Фармасютикълс)

Линк към рубрика Хемороиди: НАТИСНЕТЕ ТУК

За хемороидите

Хемроидалната болест е една от най-честите в съвременното общество. Хемороидите се образуват, когато се повишава напрежението върху вените в таза, което води до подуване и разтягане на тези около ануса. Напрежението се повишава и при бързо изхождане, постоянна диария или запек, както и фактори като наличие на наднормено тегло и бременност.

През бременността хемороиди се образуват заради по-силния натиск върху вените от матката. Тяхното състояние се влошава при раждането, заради напрежението, което се получава от напъните и преминаването на бебето през родилния канал.

Постоянното напрежение в аналната област също така отслабва тъканите, които поддържат вените в ректума. Това е и причината след време вътрешните хемороиди да се издадат или анусът да стои отворен при наличие на външни хемороиди.

При някои хемороидите причиняват лек дискомфорт за ограничено време. При други оплакванията са периодични, когато хемороидите се възпалят. Има хора, които страдат от болка и сърбеж през по-голямата част от живота си. Степента и продължителността на дискомфорт зависят много от мястото на образуване на хемороидите.