Фармацевтична компания Medis отбеляза своята 30-годишнина по време на награждаването на победителите в Международните награди за лекари и фармацевти Medis 2019

На 5 ноември в Словения, Любляна, се състоя официалното награждаване на победителите в Международните награди за медицински разработки Medis 2019. Фармацевтичната компания отбеляза и своята 30-годишнина пред пълната зала.

Ежегодният международен конкурс е насочен към лекари и фармацевти, които са представили или публикували клинични изследвания в конкретна медицинска област. Тази година бяха получени рекордният брой от 207 кандидатури от осем държави в девет терапевтични области – Фармация, Педиатрия, Ревматология, Неврология, Офталмология, Гинекология, Интензивно лечение и анестезиология, Гастроентерология, Пулмология и алергология.

Церемонията бе открита от един от специалните гости на вечерта – проф. д-р Tadej Bajd – президент на Словенската академия на науките и изкуствата „Днешната вечер, посветена на науката, медицината и фармацията, и важните международни награди, има много общо с Словенската академия на науките и изкуствата.

Най-важната задача на Академията е именно грижата за отличната и международно утвърдена наука“, сподели проф. Bajd, и добави – “Ние обръщаме внимание на проблемите на младите учени. Част от нашето международно сътрудничество е подобно на значението на днешната вечер – едно от тях, е че под спонсорството на Европейската академия на науките и изкуствата участваме в ежегодни срещи на Дунавските академии“.

Tone Strnad, основател на Medis Pharmaceutical Company и Председател на Надзорния съвет също приветства гостите: „Благодаря на всички присъстващи, на президента на Словенска академия на науките и изкуствата проф. д-р. Tadej Bajd, почитаемите посланици, настоящите производители и медиите, които присъствайки тази вечер, показват, че ценят медицинските изследвания и подкрепят нашите усилия да ги покажем пред обществеността.

Специални благодарности на лекарите и фармацевтите, които изпратиха своите качествени разработки, както и журито, оглавявано от проф. Matija Tomšič, които свърши страхотна работа през тази година. Поздравления, разбира се, и на най-важните тази вечер – нашите финалисти“.

Той сподели с гостите и своите позитивни впечатления от умните и трудолюбиви професионалисти и участници в конкурса, които се грижат за пациентите и развиват способностите си, независимо от големината на страната, в която работят, финансовите възможности, бюджетните различия и затрудненията по пътя към успеха, и добави – „Ето защо преди повече от шест години решихме да възнаградим тези работещи медицински специалисти и да ги представим на обществеността“.

Награждаването бе съпроводено от музикална програма с гост-изпълнители, а голямата изненада на вечерта бе изпълнението на служители на Medis от всяка от държавите, в които компанията присъства. Те бяха подготвили блок от танцови изпълнения специално за церемонията.

Очаквайте специални интервюта от организатори и финалисти в Международните награди за медицински разработки Medis 2019.

Повече информация за медицинските оскари и кои са победителите в различните терапевтични области, можете да видите тук: https://bit.ly/2Ns7X14

Петя Петрова, Medical News