На 25.06 във ВМА предстоят лекции от водещи лекари на тема „Аюрведа и съвременната медицина“

Сред водещите лектори са топ аюрведичният лекар д-р Дебашиш Пахари и хематологът д-р Антоанета Заркова

На 25.06.2017 г. в киносалона Военномедицинска академия водещи специалисти ще изнесат лекции на тема „Аюрведа и съвременната медицина – за „модерните“ болести“.

На събитието ще бъдат представени клинични данни и проучвания за прилагане на аюрведично лечение при пациенти с Алцхаймер, диабет тип 1 и 2, болест на Паркинсон, епилепсия, множествена склероза, подагра, псориазис, автоимунни заболявания, артериална хипертония, бронхиална астма и др.

До събитието ще имат достъп както лекари, фармацевти  и други медицински специалисти, така също и граждани, които проявяват интерес към темата.

Цената за участие в семинара е 40 лв , като билети могат да се закупят от следния сайт: http://ayurvedicabg.com/produkt/june-25/.

Водещ лектор на събитието е д-р Дебашиш Пахари, който е в топ 5 на Аюрведичните лекари в света. Представената от него лекция ще бъде уникална по своя характер и до момента в България не е правено подобно нещо. На нея д-р Пахари ще представи клинични проучвания за подхода и успехите на източната медицина в  лечението на болести, които западната медицина счита за нелечими.

Другият водещ лектор е специалистът по вътрешни болести и хематология д-р Антоанета Заркова, която ще изнесе лекция на тема „Аюрведа и съвременната медицина – подход и ефективност“.

Други лектори на събитието са Красен Стоянов („въведение в Ащанга йога) и Юрии Ковачев (Аюрведа – изкуството да живееш).

За д-р  Дебашиш Пахари

Д-р Пахари оглавява отдел  „Проучвания и изследвания“ на 10 аюрведични болници и 3 500 клиника на Байдианат, Индия.

Д-р Пахари е роден в семейство, където Аюрведа е част от ежедневието. Неговият дядо е известен аюрведичен учен, който е прилагал древните знания както са предадени отпреди 6000г. Интересно е да се посочи че д-р Пахари е 3-то поколение аюрведичен лекар като освен дядо му и двамата му родители са известни аюрведични лекари. Интересът му към алтернативна медицина е от детските години, тъй като той е силно вдъхновен и мотивиран от родителите и семейната среда.

Израстването под сянката на аюрведа го прави истински вярващ в алтернативната медицина. По-късно той решава да учи аюрведа. Така той завършва аюрведа в университета в Калкута през 1997 г., като през 2001 г. придобива и следдипломна квалификация Доктор на науките от университета в Калкута. Д-р Пахари защитава професура в областта на Диабета през 2015 г. В същия университет.

За д-р Антоанета Заркова

Д-р Заркова е дългогодишен главен асистент в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има специалности по вътрешни болести и хематология. От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център. Многократно е била на практики и специализации в Индия. Автор е на множество научни публикации и е участвала на редица национални и международни форуми.

Повече за участниците и достъпа до събитето, може да прочетете ТУК.