Решение за празничното преяждане и последствията от него

Пред нас са Коледа и Нова година – време на срещи със семейството и най-близките. Това е необикновено време, при условие обаче, че нищо няма да му попречи. Много от нас свързват празниците с велики угощения. Резултатите биват доста неприятни – подуване, болки в корема, киселини и няколко допълнителни килограма около талията.

Натрупаните и все още неизхвърлени хранителни остатъци престояват в червата и предизвикват неприятни проблеми. Как да се преборим с тези неприятни симптоми на преяждането?

Първо:

Да променим празничното меню

Всъщност, можем да се храним с всичко, но умерено. Преди всичко трябва се ограничи приемът на сол, захар, мазнини и бяло брашно.

Второ:

Да не се презапасяваме с храна

Най-често по празници приготвяме огромни количества храна, които „приключваме” за няколко дни. Затова е добре да планираме менюто си така, че да не претоварваме организма си с толкова храна, колкото обикновено бихме приемали за седмица и повече.

Трето:

Да се погрижим за физическото си здраве

Вместо да седим постоянно на масата или пред телевизора, да излезем на дълга разходка, дори и в лошо време. Такава разходка ще насити с кислород организма ни, ще помогне да изгорим калориите и да се почустваме по-леко.

През празниците лесно се наддават килограми. Достатъчно е допълнително да се приемат 5000 калории.За да ги изгори човек с тегло около 60 kg трябва: 11 часа да се движи с 8 км в час; 14 часа да кара колело със средна скорост 17 км в час или 21 часа да играе голф.

Четвърто:

Да се погрижим за добро храносмилане с естествени средства

Хранителните добавки, особено стандартизираните по активни субстанции могат да бъдат от голяма полза за доброто здраве на стомаха и червата. Особено внимание заслужава изпитаният във времето многосъставен естествен продукт:

A-Z  Gastro Protect

А-Зет  Гастро Протект е хранителна добавка, полезна при киселини, гастрит, колит, запек.

Съдържа екстракти от лен, алое и зелен чай, които подпомагат физиологичните регенеративни функции на на храносмилателната система.

 Гастро Протект

  • Действа благоприятно на лигавицата на стомаха и червата (лен)
  • Подпомага храносмилането (лен)
  • Подкрепя функциите на червата (алое)
  • Подпомага метаболизма на глюкозата (зелен чай)

Активни съставки:

Субстанции с хранително и/или физиологично действие Препоръчвана доза дневен прием

2 капсули съдържат:

пулверизирано ленено семе (Linum usitatissimum) 200 mg
екстракт от алое (Aloe vera) 80 mg
стандартизиран екстракт (60% полифеноли) от зелен чай (Camellia sinensis) 40 mg

Нетно количество: 80 капсули по 300 mg

Съставките на Гастро Протект активно подкрепят процесите на храносмилателната система. Ленът съдържа слузни вещества и масла, които подпомагат редовната дефекация и съдействат за цялостното добро функциониране на храносмилателната система. Той действа благоприятно на лигавицата на стомаха и червата.

Биоактивните вещества и антиоксидантите, съдържащи се в екстрактите от алое и зелен чай (богат източник на полифеноли)  подпомагат ензимните процеси и физиологичните регенеративни функции на храносмилателната система.

Производител: A-Z Medica Sp. z o.o., Полша

Вносител: А-Зет Медика България ООД

www.azmedica.bg