МУ- Варна участва в Европейската нощ на учените

За поредна година ​на 25 септември 2015 г. заедно с 300 града от цяла Европа, Медицински университет – Варна ще отбележи Европейската нощ на учените.

Десетото юбилейно издание е посветено на светлината и нейната роля в ежедневието ни, в развитието на медицината и технологичното развитие на човечеството.

Организаторите на събитието имат за цел да привлекат към науката млади таланти и да ги окуражат да поемат по пътя на научната кариера. 

Откриването ще започне в 17:30 ч. в двора на Медицински университет – Варна. Събитието ще бъде открито от проф. д-р Риналдо Шишков, заместник-ректор „Кариерно развитие, научноизследователска дейност  и следдипломно обучение“ в МУ-Варна.

В „Какво знаем и какво не знаем за въздействието на светлината върху човека“ млади учени и изследователи с дългогодишен опит от МУ-Варна ще представят интересни, любопитни и малко известни факти за въздействието на светлината върху човешкия мозък и нашето зрение.

Награди ще очакват всички, които успеят правилно да отговорят на въпросите от викторината след всяка презентация.

Ще бъдат обявени и победителите от фотоконкурса на тема „Светлината – извор на живот и здраве“, а в музикално-артистичната част от програма гостите на събитието ще се запознаят с другото забавно и артистично лице на учените.

В „Лаборатория за млади изследователи“ преподаватели от Катедрата по химия ще направят химичните експерименти „Заря в бутилка“ и „Вулкан“,  

Преподаватели от Катедрата по физика, съвместно с ученици от СОУ „Димчо Дебелянов“ във Варна, ще направят демонстрации, представяйки различни физични явления, свързани със светлината, и тяхното приложение в практиката.​

За повече информация: МУ- Варна

_____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др