Образувано е наказателно дело срещу д-р Вуцов

Делото е по повод фалшивата му диплома като кардиолог, с която е практикувал повече от 20 години

В Районния съд в София е образувано частно наказателно дело срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора, по повод невалидната му диплома на кардиолог.

С нея медикът е упражнявал професията повече от 20 години, дори е завеждал отделение по кардиология в университетската болница в Стара Загора, откъдето все още не е уволнен. 

От пресцентъра на Районния съд съобщиха, че частното наказателно дело е образувано на 21-ви август и ще бъде разгледано от съдия Иван Стоилов. Все още не е насрочена дата за първото заседание.

Обвинението е по чл. 316 от Наказателния кодекс, а по делото са разпитани десетки свидетели.

Стефан Милев-заместник районен прокурор на София заяви пред БНР, че тъй като в разпоредбите на този член няма посочен срок за наказание, д-р Вуцов ще бъде съден по член 308, ал. втора, която предвижда до 8г. лишаване от свобода.

Прокурор Милев заяви, че ако обвиняемият получи условна присъда, Софийската районна прокуратура ще оспори решението на съда.

Припомняме, че на 18-ти септември проф. Пламен Кенаров, главен секретар на МЗ съобщи, че ще изискат от БЛС да отнемат лекарските права на д-р Вуцов.

Д-р Петър Загорчев, председател на Централната комисия по професионална етика на БЛС, заяви, че до вчера обаче такова искане не е постъпило в Комисията.

Източник: БНР

_____________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др