„Майчин дом“ оспорва верността на епикризи на „Пирогов“ по дело срещу АГ болницата

Болница „Майчин дом“ се съмнява в епикризите, издадени от медици от „Пирогов“. Това става ясно от документи по гражданско дело срещу АГ болницата, според информация от в. „Сега“.

Отнася се за отговор на болницата на исковата молба на Наталия Гърдевска. Жената е сред пострадалите при инцидента с падналия асансьор в болницата през 2010 г. и е завела иск за обезщетение.

При аварията пострадаха 8 души, 6 от които жени в напреднала бременност. Три от тях заведоха дела за обезщетение, които все са в ход. Сега е образувано още едно дело.

Към документите са приложени епикризи, издадени от „Пирогов“, където Гърдевска е настанена след инцидента. В отговора на „Майчин дом“ обаче пише: „оспорвам истинността и верността на представените експертизи“.

Отговорът е подписан от директора на АГ болницата проф. Виктор Златков, който е обвиняем по наказателното дело за инцидента заедно с още трима души.

Не става ясно дали „Майчин дом“ оспорва верността на експертизата на колегите си от „Пирогов“ или че епикризите изобщо са издадени от тази болница.

Адвокатите на Гърдевска обаче са подготвили писмо до БЛС, с което искат да се провери дали със съмнението си в епикризите „Майчин дом“ не нарушава етичното поведение и не клевети колеги.

Освен това са поискали „Пирогов“ да съхрани всички документи и епикризи, които могат послужат като доказателства.

Източник: в. „Сега“