Докторантура по молекулярна онкология в Италия

7999259491_0c18680cd8_z Докторантурата е подходяща за всички лекари, които желаят да се впуснат към кариера в областта на експерименталната медицина. Курсът е с продължителност от 4 години и ще се проведе в изследователските центрове Campus IFOM-IEO (Милано) и CEINGE (Неапол), като е с подкрепата на University of Milan и University of Naples. Работния език е английски. Целта на проекта е да се обучат изследователи в областта на
молекулярната медицина и пост-геномиката, като се фокусира особено върху молекулярна онкология. Покриват се и следните изследователски теми: опитни животни, ангиогенеза, стареене, биохимия, клетъчна биология, епигенетиката, геномика, имунологията, молекулярната генетика, протеомика, структурна биология, стволови клетки, ракова генетика.

Надзор:

Трима супервайзери са предвидени за всеки докторант:

Главният супервайзер е научния ръководител на лабораторията, който ще контролира работата на докторанта по време на неговия / нейния обучителен период.

Вътрешният супервайзер се избира сред членовете на факултета и допринася за обучението и ръководенето на докторнта.

Външният супервайзер е чуждестранен експерт, който ще дава съвети по време на най-важните етапи от проекта и ще се срещне лично с докторанта поне веднъж по време на неговия / нейния престой.

Курсове и семинари:

Курсове: Курсовете се осигуряват по време на първите три години и включва курсове за напреднали по важни дисциплини като структурна биология, биоинформатика, геномика и протеомика, откриване на нови лекарства и др.

Семинари: Докторантите имат достъп до множество семинари, водени от международни лектори, които обхващат широка гама от теми.

Финансови въпроси:

Всеки докторант ще получава стипендия от около EUR 1200 на месец. Допълнителни ползи са: възстановяване на парите изхарчени за самолетни билети и настаняване свързани с кандидатстването, безплатно настаняване в къща за гости до 30дни след преместването в Италия, административна помощ, платени почивни дни и отпуск по майчинство, здравно осигуряване чрез италианската национална здравна система, безплатно хранене в стола на институцията, безплатни курсове по италиански, спортни дейности.

Как да кандидатствате:

Заявления се приемат онлайн веднъж годишно в периода юли-септември. За повече информация посетете:

http://www.semm.it/application_molecularoncology.php

Начална дата: всяка година на 01.11

За допълнителна информация:

http://www.semm.it/phd_molecularoncology.php