Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Д-р Иван Пеев: “Естетиката не е самоцел, а умно решение за бъдещето”

Честит пети рожден ден на клиника Естелайн, д-р Пеев! Какво си пожелавате?

Пожеланията са част от празничната емоция, а превърнати в цели придават истински смисъл и реално развитие.

Преди всичко, пожелавам си да запазим линията на професионализъм във всички направления от дейността ни – това е причината хората да ни търсят и да ни се доверяват вече 5 години.

Пожелавам си екипът ни от висококвалифицирани специалисти (и това не е никак преувеличено) да расте и да бъде все така сплотен. Спойката помежду ни създава една характерна за клиника Естелайн атмосфера, която ни отличава. Пожелавам си да разширим още спектъра от услуги в посока здраве-красота-хармония, следвайки принципите на холистичния подход.

Пожелавам си да поддържаме възходящата тенденция на развитие, която имаме.

Каква е емоцията на изминалите 5 години?

Буквално като узряване, израстване, със спадове и подеми, с трупане на опит.  И вече мога да кажа – с по-голямо спокойствие.

Стартирахме през 2015 г. с ентусиазъм, с огромно желание и без очаквания. 2016-а беше времето, в което се оформиха тенденции, ориентирах се какво е търсенето. Тогава избрах и първия лазер. И някак си, очакването бе в 2017-а всичко да сработи, да започне да се случва стремително нагоре. Тези очаквания се разминаха с реалността и емоцията определeно бе низходяща в продължение на няколко месеца. Обсъждах това с най-близките хора, чиято подкрепа е безценна за мен. Намерих опора. Бях си дал година, за да реша дали да продължа или да приключа.

С началото на 2018-а нещо се случи и картината започна да се променя към по-добро. Като се връщам назад си давам сметка, че съм бил нетърпелив, имал съм свръхочаквания и е трябвало да премина през всичко това, за да се науча да постигам баланс, плавен и стабилен растеж.

Най-щастливата ми ситуация…всъщност, е съвкупност от много дребни на пръв поглед ситуации. Това, което искрено ценя са малките радости – да помогна, да реша проблем, да подам ръка. Споделеното удоволствие, обратната връзка от пациента ми носят най-голямо удовлетворение. Представете си случай с неголям потенциал и накрая резултатът е невероятен! Много се радвам и когато при нова процедура се постигне по-добър от прогнозирания ефект. Обичам да създавам също авторски тeрапии с параметри и комбинации, доказали се в практиката ми, защото имам убеденост, че подходът ще сработи благоприятно. Ето такива ситуации повдигат емоцията ми. Това е всекидневна реалност. Особено в дерматологията, реализмът е най-полезната емоция.

Позиционирате се като клиника по дерматология и лазерна естетика с многопрофилна лекарска практика. Такава ли беше първоначалната Ви бизнес концепция?

Да, идеята узряваше в продължение на около 2 години, когато взех специалност и започнах да работя като асистент във Военно-медицинска академия. Стартирах с точно такъв профил от самото начало. Бях проучил пазара и исках портфолиото на Естелайн да отговаря освен на търсенето, и на моите лични ценности и разбирания. Към онзи момент имаше подчертана тенденция естетичните клиники да се фокусират върху лустрото, предлагайки определен кръг от естетични процедури – поставяне на филъри, ботокс…

Усещах вътрешна потребност да създам място, което да предлага дълбочина в разбирането за естетика, базирана на здравето. Цялостни естетични решения. За мен беше важно да съчетая клиничната дерматология с естетичните и козметични възможности на едно място, а понятията „пациент“ и „клиент“ някак да се слеят. После, съвсем естествено, по линия на лазерното оборудване създадохме и направлението „Гинекология и естетична гинекология“.

Бях видял този консолидиран модел в Германия и много ми допадна. Има го и на други места и той съвпада с моето лично и професионално разбиране. Така е позиционирана и клиника Естелайн – място, където човек може да получи прецизни естетични решения в полза на красотата, с внимание към неговата индивидуалност, без компромис за здравето. В този контекст екипът е ключов.

Какъв е екипът, който гради бранда Естелайн всеки ден?

Екипът – това е визитката на клиниката. Залагам на партньорства с образовани хора, които имат хъс и желание да се развиват. Не просто със съответната специализация, а истински специалисти.  Вярвам, че квалификацията е първата важна стъпка за един професионалист, а мотивацията и надграждането в практиката е задължителната втора. Внимателното и човешко отношение към пациентите, колкото и да звучи клиширано, е неизменна част от профила на всеки от екипа ни.

Имаме установена практика да дискутираме заедно случаи на пациенти, за да намираме най-добрите решения. С подготвени хора, които имат отношение към професията си и към пациентите можем да говорим лесно, на един език и да генерираме идеи. Благодарен съм на колегите си за възможността да градим марката Естелайн.

Кои са Вашите клиенти?

Хората, които избират клиника Естелайн са мечтаните клиенти. Те са от цялата страна. Имат естествена потребност да знаят, да са подготвени, да правят информирани избори. Ценят здравето и естетичния си потенциал и са готови да инвестират в тази взаимовръзка. Дерматологът в мен ликува при такова общуване! Много се радвам, когато естетиката не е самоцел, а умно взето решение за бъдещето.

Имам късмета много висок процент от клиентите на Естелайн да са лоялни – близо 70%. Това е необичайна тенденция по правилата на маркетинга и вероятно се е формирала въз основа на уникалния профил на клиниката. Част от тези лоялни клиенти не живеят в България, но при всяка възможност ни посещават, при това не за да решат здравословен проблем, а предимно за естетични услуги. Приемат ни като мястото, където получават и висока експертиза, и технологични подходи, и внимание. Изпращат свои близки и приятели. Имаме топли и приятелски отношения.

Общуваме по теми отвъд пределите на медицината и естетиката – за житейски ситуации, за впечатления. Обратната връзка, съветите и препоръките им са много важни за мен. Често ми споделят лични впечатления от посещенията си на подобни места в чужбина и такива разговори раждат свежи идеи, които прилагам адаптирани в практиката на клиниката.

Сред лоялните клиенти на Естелайн има и немалко чужденци – екипът ни общува с тях на поне 3 езика и това създава комфорт. Приемам като гласувано доверие, когато родители водят децата си именно при нас.

Какви са плановете Ви, какво ново предстои да предложите на Вашите клиенти?

Имам списък с цели за близките 10 години. Гледам към възможности за инвестиция в дерматологичното здраве, които имат и естетичен аспект.

Например, планирам да заложа на модерна апаратура за преглед и анализ на бенки. Това е обвързано с нарастваща нужда от още по-надеждна диагностика и лечение.

Планирам също да разширим дермато-хирургичната дейност в посока Мос хирургия – най-прецизният и щадящо инвазивен метод за отстраняване на някои видове лезии на рак на кожата. При този метод, по време на операцията се прави текущ микроскопски анализ на тъканните клетки, което позволява минимално отнемане на здрава тъкан при отстраняване на образувание. Много подходящ за премахване на рак на кожата от лицето, ушите или гениталиите.

Ще предлагаме нови комбинирани лазерни терапии за лечение на белези, съдове, малформации. Ще се разшири спектърът от възможности, а с това ще се увеличи и броят на специалистите в клиниката.

Виждам развитието и в създаване на иновативни, наши стандарти. За мен връзката здраве-красота-хармония е посоката, в която намирам професионален смисъл и бъдеще.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email