Дерматологични натурални решения при неприятни кожни усещания и възстановяване на кожата от A-Derma

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

В даден момент всеки е изпитал кожна болка, дали от изгаряне, след повърхностни дерматологични процедури или поради специфично състояние на кожата (кожа, склонна към атопия, към образуване на плаки или раздразнения). Всички тези фактори могат да доведат до неприятни кожни усещания (парене, усещане за пощипване, сърбеж), осезаеми дори като болезнени.

Дерматологични натурални решения при неприятни кожни усещания и възстановяване на кожата от A-Derma

През 2020 година Дерматологични лаборатории A-DERMA създаде 1-вото натурално ултра-облекчаващо средство за кожата – CUTALGAN Спрей. Основната съставка е екстрактът от Котешки нокът – ефективен, екологичен, натурален и растително-базиран. Отглеждано природо-съобразно в защитена зона, пълзящото растение не трябва да се бере. Единствено кората се събира и след това се преработва, за да се получи активната съставка. За още повече ултра-облекчаваща ефикасност, екстрактът от Котешки нокът е комбиниран с екстракт от кълнове от Овес Rhealba®, успокояваща активна съставка за уязвима кожа.

Дерматологични натурални решения при неприятни кожни усещания и възстановяване на кожата от A-Derma

CUTALGAN спрей мигновено възвръща комфорта и облекчава до 6 часа неприятните кожни усещания. Продуктът е с 98% природен произход, само с 12 съставки и без аромат. С патентована* лека гелообразна текстура, продуктът не се разтича, а се задържа в зоната, която се нуждае от успокояване, формирайки „течна превръзка“.

CUTALGAN e подходящ за цялото семейство и може да се използва за лице, тяло, скалп и външни интимни зони. Нанася се толкова често, колкото е необходимо, до 6 пъти/дневно.

Порязване, изгаряне, естетична процедура, например лазер и пилинг, или следоперативни шевове причиняват „разкъсване” на кожата, което е последвано от процес на цикатризация. Съществуват три последователни във времето фази: васкуларна и възпалителна фаза, фаза на тъканно възстановяване и фаза на ремоделиране. Този процес протича за повече от около година и кожата има нужда от специфична грижа по време на всеки етап от възстановяването, за да бъде то бързо, цялостно и да се намали риска от видими следи.

Дерматологични натурални решения при неприятни кожни усещания и възстановяване на кожата от A-Derma

Иновацията от A-Derma, EPITHELIALE А.Н ULTRA Възстановяващ** успокояващ крем се справя с това предизвикателство. Първата формула с 94% съставки с натурален произход с тройно действие: 1) ускорява епидермалното възстановяване, 2) срещу остатъчни следи, 3) успокоява неприятните кожни усещания.

Ефикасността на формулата се базира на патентован комплекс Cicahyalumide® – хиалуронова киселина + екстракт от кълнове от Овес RHEALBA® + дипептид L-ALA-L-GLU (L-Аланин и L-Глутамин) и екстракт от Котешки нокът.

In vitro оценка на синергичното действие на 3 съставки от комплекса CICAHYALUMIDE® показва +380% миграция на кератиноцитите.

Ултра-комфортната текстура е богата на хидратиращи агенти за оптимална хидратация и лесно нанасяне на уязвената, особено след процедури, кожа. Прилага се 1-2 пъти/дневно върху локализирани или по-обширни зони (лице, тяло и външни интимни зони). Подходящ за кърмачета, деца и възрастни.

По време на фазата на ремоделиране се определя естетичния вид на цикатрикса. Един от начините, по който активно може да се повлияе е чрез масажиране на затворената рана, като омекотява тъканите, намалява срастванията, стимулира микроциркулацията.

Специално създаден за масаж, Epitheliale A.H DUO MASSAGE Масажно гел-олио е последваща грижа на Epitheliale A.H ULTRA Крем по време на ремоделиращата фаза при риск от неестетични белези. Патентованата променяща се от гел в олио текстура е създадена специално от галенистите на A-DERMA за насърчаване и улесняване на масажа – «разчупваща се във времето».

Epitheliale AH Duo Massage е безопасно и натурално решение, за масажиране на неестетични белези и стрии, които са все още зачервени. Подходящ за кърмачета, деца и възрастни, включително бременни жени.

Дерматологични натурални решения при неприятни кожни усещания и възстановяване на кожата от A-Derma


*Заявен патент
**Повърхностните слоеве на кожата