МУ-София стартира проект за онлайн обучение по дентална медицина с румънски университети

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Факултетът по дентална медицина към МУ-София посрещна представители на партньорския Медицински университет „Григоре Т. Попа“- Румъния в рамките на нов проект за сътрудничество между двете учебни заведения и университет „Николае Тестемицану“ – Молдова.

Планираните дейности по проекта включват  провеждане на 4 учебни модула онлайн и една видео конференция. Определени са двама преподаватели от българска страна, които да водят част от обученията по проекта – доц. Наталия Гатева и доц. Ася Кръстева. Очаква се около 20 френскоговорящи наши студенти да се включат в модулите, които са в 3 направления – базови дисциплини, общомедицински  и оро-дентални, информираха от МУ-София.

Зам.-ректорът на МУ „Григоре Т.Попа“, проф. д-р Лилиана Фойа, деканът на Факултета по дентална медицина, проф. д-р Моника Татарчук, членът на Академичният съвет към факултета – проф. д-р Магда Антохе и секретарят по международни отношения и академични партньорства, Даниела Маяя се срещнаха с ректора на МУ-София, акад. Л. Трайков, с декана на Факултета по дентална медицина, проф. д-р Божидар Йорданов, зам.-декана по учебната дейност проф. д-р Емилия Карова, зам.-декана по международната интеграция, доц. д-р Тодор Узунов, зам.-декана по НИД, доц. Васил Свещаров и зам.-декана по лечебно-диагностична дейност, проф. Лаура Андреева.

След срещата гостите разгледаха учебните зали на Факултета по дентална медицина и останаха впечатлени от организацията на обучението, включително и тази, свързана с извънредната обстановка. Бяха обсъдени вариантите за по-широко развитие на сътрудничество между партньорите в рамките на евентуални проекти по Програма Еразъм.

МУ-София стартира проект за онлайн обучение по дентална медицина с румънски университети