Лекарите – забравените герои

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Някои ще кажат, че е изтъркано. Други – ще се присмеят. Но истината е, че те наистина са такива. Защото въпреки всичко, те са отдадени на една основна цел – да не вредят и да лекуват!

“Герои”, защото въпреки всички гнусотии, които се изливат върху тях (конспиративни теории, лъжи, обиди, побоища), те не изместват фокуса от основното – запазването на вашето здраве!

“Герои”, защото те не се предават пред някоя некадърна бюрокращина, която им пречи да специализират или да израстват. Макар това да коства много от енергията им, те продължават да се борят с прогнилата система, за да бъдат в по-голяма полза за обществото!

COVID-19 осветли като прожектор големите пробойни, които имаме при медицинските специалисти. Даваме си сметка на какво ниво е здравната ни система – нещо, което някои го знаем, а повечето предполагаме.

Първата крачка по решаването на даден проблем е да признаеш, че такъв има. България (🇧🇬) и българския народ (а оттам и политици) трябва да разберат, че здравната ни система се нуждае спешно и задължително от реформи, в правилната посока.

Защото без реформи, без промяна, качеството ще бъде все по-ниско, бройката на медицинските специалисти в страната – все по-малка, а така и взаимоотношенията между пациенти и лекари ще се влошават още повече.

На 19 октомври, Денят на българския лекар, апелирамe за уважение към българските лекари

Уважение, което да се изразява както в нормално човешко отношение, така и в правилна политика за развитие на тази изключителна важна система – здравната!

Защото ние се нуждаем от нашите български “герои”, които често системата се опитва да запрати далеч от родината и няма никаква мисъл за връщането им.

Честит празник на всички български лекари!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ГЕРОИ!

Даниел Георгиев,

от името на екипа на Medical News