Проект за безвъзмездна психологическа подкрепа на медиците в България

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

„Happy Doctors“ е уеб базирана платформа, чрез която медицинските  работници могат да уговорят своята консултация със специалист.

След началото на епидемията от Ковид-19 у нас група млади ентусиасти стартират инициативата „Happy Doctors“, насочена към медиците участващи в борбата с пандемията. Тя представлява уеб базирана платформа, чрез която, изложените на извънреден стрес медицински работници,  могат да се свържат със специалисти, готови да им окажат безвъзмездна психологична подкрепа с най-високите стандарти в сферата.

Над 35 са психолозите, психиатрите и психотерапевтите, които се включват в проекта като доброволци и са готови да дадат своя принос в борбата с Ковид като подкрепят своите колеги.

https://happydoctors.org е адресът, на които медиците могат да получат необходимата помощ като изберат от редица специалисти и уговорят лично всички детайли по провеждане на сесиите за подкрепа.

“Нашата роля е да се грижим за лекарите, за подобряване условията им на труд и подкрепа във всеки един аспект. Подобен проект изцяло покрива философията ни и подпомага усилията за постигане на поставените цели” – сподели председателят на на БЛС д-р Иван Маджаров “А когато инициативата идва от толкова вдъхновени, социално отговорни и дейни млади хора, можем само да изпитваме радост  и да им помогнем“, добави още д-р Маджаров.

Достигането до медиците е предизвикателство“- разказва Момчил Даскалов, инициатор и главен двигател на проекта – ” Представителите на т.нар. помагащи професии като лекари, пожарникари, полицаи най-трудно търсят подкрепа, докато са отдадени на всички нас. Затова изключително много сме благодарни на БЛС за съдействието  и разчитаме, че  с общи усилия ще постигнем нашата цел и все повече и повече медици ще се възползват от предоставената им възможност.

Идеята е инициативата “Happy doctors” да се наложи като устойчив проект за подпомагане на медиците и във времето да даде своя принос и за по-добрата грижа към пациентите.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email