„Лекар на годината 2020“, специален приз за COVID

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На 19.10.2020г. от 18 часа в НИМ (Национален исторически музеей) БЛС ще връчи традиционните си награди „Лекар на годината 2020“.

Съсловната организация получи десетки номинации от цялата страната в категориите: “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2020“.

2020 година несъмнено е белязана от пандемията. Затова и голяма част от категориите пряко или косвено са свързания с Пандемията. Тази година  ръководстовото на БЛС реши да създаде и специална категория “Борба с пандемията – COVID-19”, в която ще отличи заслужили медици от цялата страна.

Имената на победителите в отделните категории ще бъдат обявени по време на тържествената церемония в Националния исторически музей. Сред официалните гости ще са Диана Ковачева – омбудсман на Р България, проф. Костадин Ангелов – министър на здревопазването, г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email