Утре започва Научно-практическа конференция на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София-област

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Утре започва Девета научно-практическа конференция за общопрактикуващи лекари, която ще се проведе на 10-11.10.2020 г в залите на хотел Лион, Боровец. С активното съдействие на Института по Обща медицина, организаторите предоставят и възможност за дистанционно участие в конференцията за всички, които имат желание, но нямат възможност да участват на живо, след предварителна регистрация. 

Огромният успех на конференцията на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София-област (СОЛСО) през 2019 г и участието на ОПЛ от София област и още 10 други области на страната поставя нови предизвикателства пред организаторите на конференцията – УС на СОЛСО.

Темите, разгледани по време на конференция, ще бъдат актуални и полезни както за общопрактикуващите лекари, така и за всички лекари от извънболничната помощ, които работят по договор с НЗОК. Ще бъдат представени много важни теми, включени в Модул  4 от Практическа академия за ОПЛ „Да работим без санкции“, свързани с контролните дейности на различните институции в практиката на ОПЛ.

По време на конференцията ще бъде акцентирано на общите принципи за поведение при проверки, гарантиращи правилното протичане на контролните процеси. По време на дискусията ще бъдат представени новостите, които се планират в нормативните документи и в начина на работа през 2021 година, както и информирация за дейността на СОЛСО през 2020 г и за плануваните активности през 2021 година.

Ще бъдат осигурени всички противоепидемични мерки, регламентирани от МЗ. За всички желаещи се осигурява безплатно изследване за антитела към коронавирусна инфекция.  Ще бъдат осигурени маски и дезинфектанти в общите части.  

Част от лекторите включват: д-р Борислав Борисов, Председател на УС на Българската асоциация по клинични проучвания, БАКП; д-р Валери Гелев, началник клиника по кардиология в Болница Токуда; д-р Андрей Кузманов, микробиолог; д-р Георги Георгиев, специалист-уролог; проф. Петко Минчев, Председател на Българската асоциация по детска пневмология и създател на специалността Детска пневмология и фтизиатрия; д-р Саркис Калустян, кардиолог в УМБАЛ „Св. Анна“ – София; д-р Ирина Пелтекова, медицински съветник по редки болести и други.

Заявки за регистрация се приемат ТУК.

Програмата можете да видите ТУК.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email