Няма да се налагат нови мерки срещу разпространението на COVID-19 в страната

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Хората да са спокойни. Към настоящия момент не се налага затягане на мерките, нито налагане на нови. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на днешния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерски съвет. Той предупреди, че единственото, което ще се направи е да се засили контрола върху спазването на мерките, каквито са в момента.

Няма значително увеличаване на хоспитализираните пациенти по лечебни заведения. Увеличаване има на броя заразени сред медиците. От началото досега са регистрирани 1263 положителни теста на медици.

Сред Балканските страни България е на пето място, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„За седмица в София новите случаи, до вчера, са 5786, в болница за седмицата са 250 случая, от които 191 са доказани положителни с клиника. От тях 29 са на интензивно лечение. В училищата при 59 положителни на ученици и 30 на персонал и учители има 1434 карантинирани деца и 106 персонал и учители. В детските градини в столицата има положителни деца – 5, карантинирани 166, 13 служители с коронавирус и 17 карантинирани. В София се очертава тенденцията на огнища, от началото на седмицата се забелязва огнище в определени колективи. Все още в София няма дифузно заразяване. В момента в Столична РЗИ се въвеждат протоколите в лаборатория за комбиниран PCR тест за коронавирус грип А и грип Б“, заяви от своя страна директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email