Броят на приетите с коронавирус в болници се е увеличил с четвърт само за един ден във Великобритания

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

В същото време бе съобщено за нови 14 542 случая на заразявания във вторник, което е с 2000 повече от понеделник. Депутатите в Камарата на общините одобриха да не се събират повече от 6 души на едно място в Англия, информира БНР.

В неделя в болници са постъпили 478 души с коронавирус, което е най-високата дневна бройка от началото на юни. Повече  от две трети от тях са в Северна Англия. Общо в Англия в момента има около 2 800 пациенти с коронавирус. Няма пациенти с вируса в Северна Ирландия, от Шотландия още няма данни, а в Уелс статистиката се води по различен начин.

Тревожни са и последните данни за заразени. За последното денонощие има около 14 500 случая, значително повече от предишното денонощие.

За последните 28 дни има 76 починали с положителна проба. На този фон депутатите в Камарата на общините, въпреки назряващото негодувание срещу налаганите строги мерки, гласуваха убедително с 270 гласа мнозинство за приемане на правилото да не се събират повече от 6 души на едно място в Англия. Мярката вече е в сила, но нова процедура предвижда тя да бъде одобрена и от депутатите.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email