В региона на Стара Загора отчитат тревожна тенденция заради хоспитализациите на пациенти с коронавирус

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

23-ма са настанените с коронавирус в Университетска болница в Стара Загора, новорегистрираните през последното денонощие са 19. Това съобщи пред Радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Един пациент е починал рано тази сутрин. Той е имал придружаващи заболявания, включително мозъчно-съдова болест и е бил близо 20 дни интубиран.

„Един пациент е интубиран. Двама са на кислородна маска, сред които един ученик, но той е в стабилно състояние, оплакванията отзвучават и има надежди скоро да бъде изписан от Клиниката по реанимация“, уточни проф. Йовчев. Той определи като тревожна тенденцията към увеличение на хоспитализираните пациенти.

„Вчера са приети шестима болни с коронавирус. Притеснителното е, че част от корантинираните, които са били контактни, но не са изследвани, започват да развиват усложнения на белия дроб, с температура, кашлица, отпадналост, в повечето случаи с едностранна или двустранна пневмония, което е притеснително“, коментира още проф. Йовчев.

Средната възраст на настанените в болница е над 54 години като всички са с придружаващи заболявания. От началото на пандемията в област Стара Загора живота си са загубили заради коронавируса 30 души.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email